Φωτογραφίες - μικρογραφίες από το σταθμό

 

 

 

 

Διεύθυνση:      

Χαριλάου Τρικούπη 32 16675 - Γλυφάδα

Τηλέφωνο:

210.9630880

E-mail: info@haidi.gr
Υπέυθυνοι
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΓΛΑΤΖΗ - ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε μας & δείτε τα νέα μας στο

You are here

Καλλιτεχνικά Προγράμματα

Είναι έμφυτη η τάση του παιδιού να εξερευνά τον κόσμο που το περιβάλλει και να τον αναπαρασταίνει με σχέδια, χρώματα και ήχους. Να εκφράζει τις απορίες του και τις σκέψεις του με διάφορα μέσα και υλικά και μ' ένα δικό του προσωπικό τρόπο. Εμείς, εδώ στη ''ΧΑΪΝΤΙ'', το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και έτσι έχουμε διαμορφώσει το χώρο μας σ΄ ένα ''καλλιτεχνικό εργαστήρι''. Βασικός στόχος μας, βέβαια, δεν είναι η δημιουργία καλλιτεχνών αλλά κυρίως η ανάπτυξη της δημιουργικότητας του παιδιού και η υποβοήθηση της ελεύθερης καλλιτεχνικής του έκφρασης.

 

Έτσι, το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής καλλιτεχνικές δραστηριότητες:

  • Εικαστικές δραστηριότητες, ατομικές και συλλογικές, όπως η ζωγραφική, χαρτοκοπτική, τεχνική κολλάζ, πλαστική, γλυπτική, κατασκευές, τύπωμα, υφαντική. Το παιδί έρχεται σε γνωριμία με τα διάφορα υλικά χειροτεχνίας (χρώματα, πινέλα, πηλό, πλαστελίνη, κ.α.) και εξοικειώνεται με τα εργαλεία και τις στοιχειώδεις τεχνικές που απαιτεί κάθε μορφή τέχνης.

 

  • Δραστηριότητες σχετικές με τη θεατρική τέχνη, ατομικές και συλλογικές, όπως αυτοσχεδιασμοι, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών. Δραστηριότητες τέτοιου τύπου αποτελούν δυναμικό μέσο για την ενεργοποίηση του παιδιού, την καλλιέργεια της έκφρασής του και την απελευθέρωση της φαντασίας του. Το παιδί συμμετέχει ενεργά στην ομάδα, μιμείται, παίζει, εκφράζεται, δημιουργεί και ψυχαγωγείται.

 

  • Μουσικοκινητικές δραστηριότητες, όπως ποικίλα μουσικά παιχνίδια για την κατανόηση των λειτουργιών της μουσικής (ηχόχρωμα, ένταση, τονικό ύψος, ρυθμός, ενορχήστρωση).Στις δραστηριότητες της μουσικής ενθαρρύνεται η μουσική πράξη, η παραγωγή, δηλαδή, μουσικής από τα νήπια χρησιμοποιώντας είτε τη φωνή τους, είτε απλά μουσικά όργανα. Επίσης εφαρμόζεται από τις παιδαγωγούς μας το σύστημα ORFF (δημιουργία μουσικής μέσα από κρουστά όργανα).